De Dermaroller Tegen Haarverlies

Dermaroller

Dit kleine maar krachtige apparaat, bezaaid met kleine naalden, kan er misschien intimiderend uitzien. Toch heeft het de potentie om haargroei te stimuleren en haaruitdunning te bestrijden op manieren die je je misschien nooit had voorgesteld.

We zijn hier om je voor te stellen aan een klein hulpmiddel dat het tij kan keren in je strijd tegen haarverlies: de Dermaroller voor haargroei.

Wat is een Dermaroller?

Een Dermaroller is een hulpmiddel dat wordt gebruikt voor microneedling. Het heeft een kleine rol bedekt met kleine naalden. Wanneer het over de huid of de hoofdhuid wordt gerold, creëert het microscopische puncties die collageen- en elastineproductie stimuleren en de bloedcirculatie verhogen voor huidverjonging en verdikking van het haar.

Het is ontworpen om het natuurlijke genezingsmechanisme van het lichaam op te wekken, voornamelijk door de productie van collageen en elastine – eiwitten die de huid helpen verjongen, stevigheid en elasticiteit herstellen.

Het is effectief tegen striae, acne littekens en fijne lijntjes. Het helpt ook om dode huidcellen te exfoliëren, waardoor een gezondere hoofdhuid en haar worden bevorderd.

Wat betreft het haar, is het doel om de circulatie te stimuleren en de werking van topische oplossingen zoals haarverlies serums en oliën te versterken.

Hoe stimuleren dermarollers de haargroei?

Dermarollers bevorderen haargroei door middel van microneedling. De kleine naalden doorboren de hoofdhuid en stimuleren een verhoogde productie van collageen en elastine, evenals de bloedcirculatie naar de haarfollikels. Dit proces verbetert de levering van voedingsstoffen en de opname van topische behandelingen.

Ze creëren microscopische kanalen waardoor oliën en serums dieper in de hoofdhuid kunnen doordringen, waardoor hun effecten worden geoptimaliseerd om de haardichtheid te verbeteren.

In een gerandomiseerde, door beoordelaars geblindeerde studie uitgevoerd in 2013, was microneedling-therapie in combinatie met minoxidil statistisch superieur aan minoxidil alleen bij het bevorderen van nieuw haar. Het is een van de meest veelbelovende niet-invasieve behandelingsopties voor haarverlies.

Check hier enkele resultaten uit het onderzoek:

Hoe kies je de juiste dermaroller voor haargroei?

Het selecteren van de juiste dermaroller omvat het overwegen van de naaldlengte, waarbij 0,5 mm tot 1,5 mm veilig is voor thuisgebruik van dermarolling, materialen zoals duurzame titanium- of roestvrijstalen naalden, en het kiezen van een gerenommeerd merk om kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

Naaldlengtes

Dermarollers, met hun variërende naaldlengtes die lopen van 0,25 tot wel 1,5 millimeter, bieden een scala aan mogelijkheden voor huid- en haarverzorging. Specifiek voor het bevorderen van haargroei, worden dermarollers met 540 korte microneedles van 1,5 mm doorgaans aanbevolen. Deze specifieke keuze is niet willekeurig; de lengte van 1,5 mm is zorgvuldig gekozen om de hoofdhuid effectief te stimuleren.

Bovendien kan de ideale naaldlengte variëren, afhankelijk van je specifieke doelstellingen. Deze naalden zijn ontworpen om de hoofdhuid te stimuleren zonder overmatig ongemak of letsel te veroorzaken, een cruciaal evenwicht voor effectieve behandeling. Het belang van deze specifieke naaldlengte wordt onderstreept door wetenschappelijk onderzoek; in de bovengenoemde studie werd een naaldlengte van 1,5 mm gebruikt.

Verder bevestigt onze raadpleging bij Beauclinic, erkend als een van de vooraanstaande haarklinieken in Nederland, deze aanbeveling. Ook zij adviseren een naaldlengte van 1,5mm voor optimale resultaten bij het bevorderen van haargroei. Dit consensus onder experts en onderzoek benadrukt de effectiviteit van dermarollen met een naaldlengte van 1,5 mm in de strijd tegen haarverlies.

Materiaal

De kleine naalden worden meestal gemaakt van roestvrij staal of titanium. Hoewel beide materialen effectief zijn, wordt titanium vaak de voorkeur gegeven vanwege de duurzaamheid en levensduur. We raden ook naalden van medische kwaliteit roestvrij staal aan als je voor die optie kiest.

Reputatie van het merk

Kies altijd een dermaroller van een gerenommeerd merk om ervoor te zorgen dat het apparaat van hoge kwaliteit is en veilig kan worden gebruikt.

Het is ook raadzaam om gebruikersrecensies te lezen voordat je een dermaroller koopt om de voor- en nadelen te begrijpen van mensen die het hebben gebruikt.

Onthoud dat de effectiviteit van de Dermaroller niet alleen afhangt van het gebruik, maar ook van de kwaliteit ervan.

Resultaten uit het onderzoek:

We zien hier dat het gebruik van de Dermaroller echt aanzienlijk resultaat heeft behaald. Meer weten? Lees dan het volledige onderzoek zelf via de bron hieronder.

Bron

Rachita Dhurat, Sukesh, Ganesh Avhad, Ameet Dandale, Pal, A. and Pund, P. (2013). A randomized evaluator blinded study of effect of microneedling in androgenetic alopecia: A pilot study. [online] 5(1), pp.6–6. doi:https://doi.org/10.4103/0974-7753.114700.

Wat te gebruiken bij het Dermarollen?

Kadeso Grow Kit

Ontworpen om haaruitval aan te pakken, nieuwe groei aan te moedigen en de vitaliteit van het haar te ondersteunen.

Waarom kiezen voor onze Haargroei Routine?

  • Klinisch getest: 93% had een klinisch geteste vermindering van haaruitval na 150 dagen.
  • Geen schadelijke bijwerkingen: Onze formule met ingrediënten van natuurlijke oorsprong is bedoeld om compatibel te zijn met uw lichaam.
  • Plant-Powered: Maakt gebruik van stamceltechnologie en plantaardige ingrediënten.
  • Risicovrij: 150 dagen geld-terug-garantie als er geen resultaten worden behaald.
    Bekijk deze geweldige voor- en na-transformaties

Zie hier de geweldige voor en na foto’s

🤞 Tijdelijk GRATIS inschrijven

Lees het volledige artikel kosteloos. Wij sturen geen spam. Daarnaast krijg je ook een gratis e-book opgestuurd!

Stop Haarverlies!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *